Het verhaal

Het belangrijkste doel van DigiRehab is om onze ouderen een goede oude dag te bezorgen. We weten hoe lonend revalidatie en fysieke training is voor het individu, omdat het helpt met fysieke kracht en onafhankelijkheid in het alledaagse leven terug te winnen. Dit zorgt ervoor dat ouderen zo goed en zo lang als mogelijk thuis kunnen wonen en dit zo zelfstandig mogelijk kunnen doen.

Om deze reden hebben wij DigiRehab ontwikkeld. Een digitale fysiotherapeut die ouderen helpt met het behouden van fysieke kracht en daarmee het behouden van onafhankelijkheid.

DigiRehab is met deze visie in 2014 opgericht.

De oprichters zijn de toonaangevende fysiotherapeuten:

Henning Langberg // Voorzitter van Innovatie in het Rigo ziekenhuis / Fysiotherapeut / Hoogleraar Revalidatie

Flemming Enoch // Fysiotherapeut / Master in Revalidatie / Specialist in musculoskeletale fysiotherapie

DigiRehab is als hulpmiddel bedacht en ontworpen door vooraanstaande Deense onderzoekers en behandelaren op het gebied van fysiotherapie, in samenwerking met technici. DigiRehab is voortdurend in ontwikkeling door nieuwe kennis uit de praktijk en in overleg met verschillende zorgaanbieders. Maar ook grote organisaties als KL - Local Government Denmark, Aarhus University en verschillende andere universiteiten helpen mee aan de ontwikkeling.

DigiRehab wordt toegepast onder toezicht van ervaren adviseurs met een professionele achtergrond en praktijkervaring op het gebied van implementatie in de thuiszorg.

DigiRehab werkt samen met gemeenten en zorgaanbieders in Denemarken, Noorwegen en Ijsland. Sinds kort is DigiRehab ook actief in de thuiszorg en verpleeghuizen in Duitsland en Finland.